• Ελληνικά
  • English

ΝΤΡΑΜΣ

Τα ντραμς είναι συλλογή από τύμπανα, πιατίνια ή και άλλα κρουστά όργανα διαταγμένα κατά έναν πρωτότυπο τρόπο ώστε να μπορούν να παιχθούν από έναν απλό ντράμερ-τυμπανιστή. Ο ντράμερ χρησιμοποιεί μπακέτες (ξυλάκια), για να χτυπάει τα ντραμς και να προκαλεί δονήσεις στις μεμβράνες τους ώστε να παράγεται ο ήχος. Επίσης, δύο πεντάλ χρησιμοποιούνται ένα για το μπάσο τύμπανο (ή μπότα) και ένα για το χάι-χατ έτσι ώστε τα πιατίνια που το αποτελούν να ανοιγοκλείνουν μέσω μίας βάσης.

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει ντραμς;

Ντραμς μπορεί να ξεκινήσει να μαθαίνει κάποιος από περίπου 6 χρονών. Αυτό ποικίλει αναλόγως της ωριμότητας και της μουσικής αντίληψης που έχει αναπτύξει ένα παιδί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο σωματότυπος του παιδιού δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί πολύ απλά όλα τα τμήματα που απαρτίζουν ένα σετ για ντραμς ρυθμίζονται έτσι ώστε αναλόγως του ύψους του μαθητή αυτός να είναι σε θέση να τα χειρίζεται. Τα μαθήματα ξεκινούν όπως σε όλα σχεδόν τα μουσικά όργανα με την εκμάθηση των νότων, των αξιών και μικρών εύκολων ρυθμών. Στα μαθήματα ντραμς ο μαθητής μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη βαρύτητα, την επαναφορά των τύμπανων και τους φυσικούς μοχλούς του σώματος του (βραχίονες, καρπούς, δάχτυλα) και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται μυϊκή δύναμη για να σπουδάσει κανείς ντραμς ή για να γίνει κάποιος ντράμερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση, καθαρό μυαλό, όρεξη για μελέτη και φυσικά αγάπη για το όργανο των ντραμς.

Πόσα μαθήματα χρειάζεται να κάνει κάποιος μέχρι να μπορεί να πει ότι μπορεί να παίξει ντραμς;

Το μάθημα ντραμς γίνεται σε φυσικά τύμπανα, όπου ο μαθητής διδάσκεται απ’ την αρχή τη σωστή τεχνική, πράγμα που δε συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά τύμπανα.
Το μάθημα προσαρμόζεται πάντα στις ανάγκες του μαθητή, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την πρακτικότητα, παρέχοντάς του μια ιδιαίτερα ευχάριστη και συναρπαστική μαθησιακή εμπειρία. Απλά κομμάτια από rock η pop μουσικές μπορούν να παιχτούν από τον σπουδαστή μέσα στο πρώτο τρίμηνο των σπουδών του. Όμως για να αποκτήσει την ωριμότητα που απαιτεί το όργανο στον ρυθμό και τις δυναμικές του, θα χρειαστεί αρκετό καιρό! Τελειώνοντας τον πρώτο χρόνο διδασκαλίας των ντραμς ένας μαθητής θα είναι σε θέση να εκτελεί μουσικούς ρυθμούς διαβάζοντας παρτιτούρες (νότες)! Η όλη εξέλιξή του όμως εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Το ενδιαφέρον, οι ώρες μελέτης και γενικά η αγάπη του για τα ντραμς είναι στοιχεία που αν συνδυαστούν μπορούν σε μικρό χρονικό διάστημα να καταστίσουν ένα αρχάριο μαθητή ντραμς σε ένα καλό ντράμερ!

Υπάρχουν εξετάσεις για απόκτηση αναγνωρισμένου διπλώματος για τα ντραμς;

Η σχολή προσφέρει αναγνωρισμένες εξετάσεις για όλα τα τμήματα που έχει. Οι πλείστες εξετάσεις είναι από πανεπιστήμια και σχολές του εξωτερικού και κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας και της Τσεχίας. Όλα τα διπλώματα είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και από το σύνολο των πανεπιστημίων του εξωτερικού. Συνεπώς ανεξάρτητα του μουσικού οργάνου και του επιπέδου που θα φτάσει κάποιος τα διπλώματα που θα πάρει από τη σχολή μπορούν χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο προσόν για την εισαγωγή του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού!

×