• Ελληνικά
  • English

pickNart

Το pickNart είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο να παρουσιάσει σε μικρά παιδιά την τέχνη της μουσικής του θεάτρου και της κίνησης/χορού. Μια ”μουσικοθεατρικοχορευτική’ προπαιδεία η οποία μέσα από την δημιουργική ενασχόληση των μικρών παιδιών τους, επιτρέπει να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να πειραματιστούν, να συντονίσουν τις κινήσεις τους και να κοινωνικοποιηθούν.

Οι δραστηριότητες που προσφέρει το pickNart βοηθούν στην πνευματική και κινητική ανάπτυξη των παιδιών.

Δεξιότητες όπως ο διαχωρισμός συνδυασμένων μουσικών οργάνων, η ένταση του ήχου, η διάρκεια, η τονικότητα, ο συνδυασμός φωνής και σώματος, το ρυθμικό τραγούδι, το φωνητικό σύνολο και άλλα. Φαντασία, αυτοσχεδιασμός, ενσάρκωση μικρών ρόλων αναμειγνύοντας συναισθήματα και παιχνίδι ταυτόχρονα και κίνηση.

Μέσα από παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν τα διάφορα είδη της μουσικής, γνωρίζουν πολιτισμούς, ήχους της φύσης και πλάθουν τις δικές τους ιστορίες και παραμυθάκια. Γίνεται γνωριμία με μουσικά όργανα τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν όχι μόνο οπτικά αλλά και ακουστικά.

Μέσα από θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση, αυτοσχεδιασμό, κουκλοθέατρο τα παιδιά κερδίζουν πολλά που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον, όπως αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, επικοινωνία, δημιουργικότητα και φαντασία.

Η ηλικία που μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει το πρόγραμμα pickNart είναι 2 χρονών και η μέγιστη 6. Εξαρτάται βέβαια από την ωριμότητα των παιδιών αφού πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν κάποια θέματα που για τους πιο μεγάλους φαντάζουν απλά. Στα τμήματα 2- 3 είναι απαραίτητη η παρουσία και η συμμετοχή των γονέων.

Τα μαθήματα γίνονται μια φορά τη βδομάδα και η θεματολογία ποικίλει αναλόγως της περιόδου και του επιπέδου( ζώα της ζούγκλας/φάρμας, πριγκίπισσες, ινδιάνοι κτλ.) Τα τραγούδια που χρησιμοποιούνται στην πλειοψηφία τους είναι συνθέσεις της υπεύθυνης του προγράμματος με σκοπό την πλήρη προσαρμογή τους στο μάθημα και στο επίπεδο του τμήματος.

Χορεύουμε, τραγουδούμε, υποκρινόμαστε, εκφραζόμαστε και το πιο σημαντικό περνάμε υπέροχα.

Τα παιδιά κατόπιν έγκρισης των γονέων συμμετέχουν σε ηχογραφήσεις και βίντεοκλιπ παιδικών τραγουδιών.

pickNart_toddlers I
(2-3,5 ετών)

pickNart_toddlers II
(4-5 ετών)

pickNart_preschool
(5-6 ετών)

Το κάθε επίπεδο είναι ανεξάρτητο από το άλλο και ανταποκρίνεται αναλόγως της ηλικίας του παιδιού. Στο τελευταίο επίπεδο του προγράμματος, τα παιδιά κατέχουν όλα όσα χρειάζονται για να επιλέξουν αν θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, που είναι τα μαθήματα μουσικού οργάνου (δικής τους επιλογής), μαθήματα θεάτρου – μουσικού θεάτρου, μαθήματα χορού είτε συνδυασμός των πιο πάνω!

×