• Ελληνικά
  • English

Γιώργος Μελινιώτης

Ο Γιώργος Μελινιώτης γεννήθηκε στη Λεμεσό και ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόληση του με τη με μουσική, αρχικά με το μπουζούκι και αργότερα παίρνοντας μαθήματα πιάνου και ηλεκτρικού μπάσου. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού όπου έχει παρακολουθήσει μαθήματα λαούτου και κοντραμπάσου, ενώ έχει υπάρξει ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου για αρκετά χρόνια συμμετέχοντας σε πληθώρα συναυλιών.

Είναι απόφοιτος του τμήματος ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση το τρίχορδο μπουζούκι. Κατά τη διάρκεια των σπουδών έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και παραστάσεις τόσο σε Ελλάδα (Μεγαρο Μουσικής κ.α.) και Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό (“festival d’aix en provence”, “ethno Jordan ‘ 12”). Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια από δεξιοτέχνες του οργάνου όπως του Μανώλη Καραντίνη, Θανάση Πολυκανδριώτη, Λευτέρη Τσικουρίδη.

Aπό μικρή ηλικία, λόγω του πολυσύνθετου μουσικού του ταλέντου, έχει διακριθεί σε αρκετούς μουσικούς διαγωνισμούς. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των σπουδών του ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως Μουσικός, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει παραστάσεις με θέμα την δεξιοτεχνία του μπουζουκιού με στόχο την ανάδειξη του οργάνου στις Ελληνικές μουσικές παραδόσεις αλλά και σε ξένες μουσικές παραδόσεις.

×